Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Alvleesklierkanker.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Alvleesklierkanker.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

Martin

Geschreven op: Vrijdag 10 Februari 2012 om 10:48
Ongepast of beledigend?

Na een wipple operatie word ik nu behandeld met Gemcitabine. Dat is dus een chemokuur gedurende een half jaar 1keer per week en om de 3 weken vrij. Is dit de beste levensverlengende oplossing of kent iemand alternatieven of zelfs genezende methodes?

Vriendelijke groet

Martin 

Reacties op dit bericht:

Geschreven door: dochter op Zondag 4 Maart 2012 om 19:58 Gek bericht?

hoi Martin,
De enige ervaring met alvleesklierkanker is, is dat mijn moeder het heeft gehad. Ik kan je 1 advies geven. Zorg dat je in een accademisch ziekenhuis terrecht komt, als er iets mogelijk is, weten ze er daar van.
In het streekziekenhuis konden ze vanaf het begin niets voor mijn moeder doen, in het AMC kon ze meedoen aan een onderzoek en heeft ze het in totaal 3 jaar volgehouden met een goed leefbaar leven.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, succes!


Geschreven door: pieter van Benthem op Zaterdag 27 Oktober 2012 om 18:39 Gek bericht?

Hallo Martin,

Het is nu dire jaar geleden toen ik de Whippler operatie heb ondergaan. Daarna heb ik ook een half jaar lang een chemokuur gehad zoals jij die beschrijft in jou verhaal.
Dit alles heb ik goed door lopen. Ik was totaal 25 kilo afgevallen en moest via sonde voeding langzaam weer beginnen met voeding tot mij te nemen. Momenteel voel ik mij goed. geen klachten en heb inmiddels mijn gewicht weer op pijl. De operatie heb ik gedaan in het mst van Enschede. Het vertrouwen in de arts vind ik erg belangrijk.


Geschreven door: Joost vriens op Vrijdag 9 November 2012 om 19:08 Gek bericht?

Beste martin, ik heb de operatie. In feb 2009 gehad.chemokuur en complicaties. Het was voor mij ingrijpend.ik heb groot vertrouwen in arts (dr de hingh,catharina. Eindhoven) en medewerkers. Nu werk ik weer full time en heb groot vertrouwen dat de ziekte niet terugkomt.ik wens je een goede tijd.


Geschreven door: marie-jose op Dinsdag 26 Februari 2013 om 09:04 Gek bericht?

Mijn lief heeft op 29januari 2013 n pppd ondergaan ..........slikt s''morgens2 creon...... s''middags 2 creon .....en s''avonds 3 creon forte.....en hij slikt zelfs 4tot6 loperamide maar heeft heel veel last van erg veel krampen en vet diarree durven nergens heen ivm de diarree is ook veel afgevallen en is erg moe


Geschreven door: Joop Hollegie op Donderdag 26 December 2013 om 17:59 Gek bericht?

Voor wat het waard is, maar mij is ten ore gekomen (26.12.13) dat er in het LUMC in Leiden, het AMC in Amsterdam en het Erasmus in Rotterdam, een studie gaande is, waarbij patienten met alvleesklier kopkanker worden geholpen, volgens een Amerikaanse therapie van Dr. Martin.
In Leiden zijn dat de doktoren Vahrmyer en Bonsing.
Succes.


Geschreven door: marianne op Woensdag 26 Maart 2014 om 16:37 Gek bericht?

[Mijn man heeft inmiddels een whipple operatie ondergaan met goed resultaat in het Jeroen Bosch ziekenhuis door Dr. Bosscha en Dr. Verdaasdon
Hij is met Gemcitabine gisteren gestart in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.
3 weken opdezelfde dag v.d. week ( dinsdag ) krijgt hij een infuus toegediend van een half uur.
Daarna mag hij naar huis, wij zijn op de hoogte van de bijwerkingen en tot op heden is hij alleen een beetje moe.
Ik ben benieuwd naar andere ervaringen van mensen die ook gemcitabine krijgen toegediend.
Bij hem waren in 5 van de 9 lymfeklieren uitzaaiingen gevonden.


Geschreven door: lin op Maandag 30 Januari 2017 om 16:39 Gek bericht?

Hallo
Mijn man heeft 6 weken geleden een whipple operatie gehad. Niet omdat er kanker geconstateerd was, maar omdat er een goedaardig gezwel ontdekt is.
Het eten gaat niet echt goed, brood maaltijden wel maar bij het idee van warm eten wordt hij al misselijk.

Heeft iemand van jullie dit ook gehad?

Groetjes lin


Geschreven door: Jonna op Dinsdag 28 Februari 2017 om 21:55 Gek bericht?

Hoi Lin,

Mijn moeder heeft ook een whipple gehad, ivm een pancreaskopcarcinoom, en zij had ook veel moeite met eten daarna. Ze heeft ook weken moeilijkheden gehad met eten. Zij heeft gewoon gegeten wat ze wel kon eten. Zij vond het juist prettiger om warm te eten ipv broodmaaltijden. Uiteindelijk heeft ze haar creons verhoogd, en dat hielp wel. Ook niet te veel koolhydraten eten hielp. Nu(8 maanden later) kan ze ongeveer alles weer eten (niet heel vet eten) maar in kleine hoeveelheden en meerdere keren per dag. Ze doet wel ontbijt, lunch, avondeten, maar in kleine hoeveelheden en steeds tussendoor ook nog een cracker of yoghurt oid.

Het is voor iedereen anders, dus misschien heb je hier niks aan. Maar het is volgens mij normaal om moeite met eten te hebben voor lange tijd na een whipple, en ook dat je nooit meer echt kan eten zoals je hiervoor kan. Ik hoop dat dit helpt.

groetjes Jonna


Geschreven door: Tineke op Dinsdag 14 Maart 2017 om 11:01 Gek bericht?

Hoi Lin,

Ik heb 20 januari 2017 een Whipple operatie gehad ivm Papil van Vater kanker. Na twee weken mocht ik weer naar huis om aan te sterken. Hierbij ging het met eten vrij goed. Na twee weken moest ik wegens complicaties en hevige pijn weer opgenomen worden in het ziekenhuis. Daar heb ik een wachtperiode gehad van elf dagen voordat ik voor de tweede keer geopereerd kon worden aan een interne hernia waar de blinde lis met de nieuwe aansluiting van de galbuis en de kop van de alvleesklier in vast was komen te zitten. Dit was een periode met veel pijn en overgeven. Alles met betrekking tot eten is me tegen gaan staan. Ook nu heb ik veel meer moeite met eten dan de na de eerste operatie. Ik eet meerdere keren per dag kleine beetjes. Meer hou ik niet binnen. Ik zou meer eiwitten voor herstel binnen moeten krijgen maar dat lukt me niet. Ik probeer het te laten zijn voor wat het is en mijn lichaam het tempo aan te laten geven. Ik vertrouw er op dat het in de toekomst als de nare ervaringen zijn verwerkt het allemaal wat makkelijker zal gaan ook al is dat anders dan dat in het verleden was.

Warme groet, Tineke


Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)